مقالات

آشنایی با بادام زمینی و 10 خاصیت آن

بادام زمینی و 10 خاصیت آن برای بدن

بادام زمینی و 10 خاصیت آن برای بدن

بادام زمینی، گیاه بومی آمریکای جنوبی و برزیل است و از آنجا به نقاط گوناگون دنیا برده شده ‌است. آب و هوای گرم، مناسب برای کشت این گیاه است. در آمریکا بادام زمینی به چهار نوع اصلی تقسیم می شود: رانر، ویرجینیا، اسپانیایی و والنسیا. هر یک از انواع آن، از نظر اندازه و طعم با هم تفاوت‌ دارند. بادام زمینی از مواد بسیار مغذی با ارزش غذایی بالا تشکیل شده است و خواص زیادی دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم. در حال حاضر بیشترین سهم تولید بادام زمینی متعلق به کشور چین می باشد که حدود ۳۶ درصد از کل تولید جهانی را به خود اختصاص می دهد.

ارزش غذایی بادام زمینی

بادام زمینی را می توان منبع غنی از انواع چربی های غیر اشباع دانست. چربی های غیر اشباع در واقع چربی های سالمی هستند که بدن هر انسانی به آن نیاز دارد. این آجیل خوشمزه برای بدن فواید بی شماری دارد. همچنین، بادام زمینی کربوهیدرات کمی دارد و منبع بسیار عالی از پروتیئن ها هستند و به همین دلیل برخلاف باور عمومی، بادام زمینی جز دسته حبوبات محسوب می شود. علاوه بر این بادام زمینی منبعی است ویتامین ها و املاح معدنی زیرا که همگی آن ها برای بدن و ذهن انسان بسیار مهم هستند.

بیوتین: بادام زمینی سرشار از ویتامین بیوتین است. مصرف بیوتین در دوران بارداری اهیمت زیادی دارد. به علاوه بیوتین جزو ویتامین‌های کاهنده استرس و اضطراب اجتماعی است.

مس: این فلز از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن است و کمبود آن  می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامت قلب داشته باشد.

بادام زمینی و 10 خاصیت آن برای بدن

نیاسین یا ویتامینB3: عملکردهای بسیار مهمی در بدن دارد و رابطه‌ی مستقیمی با کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی دارد.
اسید فولیک یا ویتامین B9: بسیاری از عملکردهای بدن نقش مهمی دارد و از ویتامین‌های مورد نیاز در دوران بارداری است.
منگنز: منگنز در آب آشامیدنی و بسیاری از غذاها یافت می‌شود.

ویتامین E: یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است.
تیامین: جز خانواده ویتامین B است و با نام ویتامین B1 نیز شناخته می‌شود، این ویتامین کمک می‌کند تا کربوهیدرات‌ها به انرژی تبدیل شوند و برای عملکرد قلب، ماهیچه‌ها و سیستم عصبی بسیار حیاتی است.
فسفر: فسفر نقش مهمی در رشد و نگهداری بافت‌های بدن دارد و در بادام زمینی به وفور یافت می شود.

منیزیم: یکی از مواد معدنی بسیار ضروری است که نقش بسیار مهمی در سلامتی بدن و جلوگیری از بیماری های قلبی دارد.

کالری                        567

چربی کامل                49 گرم

سدیم                       18 میلی گرم

پتاسیم                      705 میلی گرم

کربوهیدرات                16 گرم

پروتئین                     26 گرم

خواص بادام زمینی

  • سلامت قلب و غروق
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • درمان شوره ی سر و ریزش مو
  • تقویت قوای جنسی در مردان
  • پیشگیری از انواع سرطان
  • جلوگیری ار چاقی و اضافه وزن
  • درمان افسردگی
  • هضم راحت آن برای معده
  • افزایش قدرت بدنی و بازسازی ماهیچه ها
  • تقویت رشد مغزی کودکان
  • برطرف کننده ی خستگی
  • مفید برای رشد و عضله سازی
  • مفید برای سلامتی پوست: و در خشنده کردن پوست و جلوگیری از چین و چروک
  • بهبود عملکرد مغز و تقویت هوش و حافظه
  • تقویت بینایی
  • کاهش ابتلا به دیابت
  • پیشگیری از سنگ صفرا

مضرات بادام زمینی

یکی از مهم ترین مضرات بادام زمینی، آلرژی می باشد. برای افرادی که به بادام زمینی و محصولات بادام زمینی حساسیت دارند توصیه می شود که از آنها اجتناب کنند. حتی در بعضی موارد بو کردن آن هم ممکن است منجر به مرگ شود.

بادام زمینی، به دلیل وجود ضد مغذی ها در آن وکاهش ارزش غذایی، مصرف زیاد آن توصیه نمی شود.
آلودگی بادام زمینی گاهی اوقات می تواند منجر به تولید مواد سمی شود. این منجر به از دست دادن اشتها و تغییر رنگ چشم ها منجر به یرقان و همه نشانه های معمول کبد می شود.

مسائلی مانند مشکلات کیسه صفرا، یکی دیگر از عوارض جانبی مصرف زیاد بادام زمینی است. چناچه به سنگ صفرا مبتلا هستید، بهتر است از خوردن بادام زمینی اجتناب کنید.
افزایش وزن در مواد مصرف بیش از اندازه

بالا بردن سطح سدیم در بدن: به شرط اینکه بادام زمینی را بو داده مصرف کنید، نمک آن می تواند سطح سدیم بدن را بالاببرد. بادام زمینی بو داده به دلیل وجود سدیم زیاد، برای بیماران قبلی و کسانی که مستعد این بیماری هستند، از جمله افراد مسن مناسب نیست.

بهترین نوع بادام زمینی

برای بهره بردن از تمام خواص بادام زمینی،  بهتر است نوع خام را مصرف کنید. بادام زمینی خام و البته با پوست، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌تواند برای سلامتی مفید باشد. در مقابل نوع بو داده ی آن قرار دارد که دارای سدیم بالایی است.

هر چند که خوردن بادام زمینی بو داده و شور به عنوان یک بخش از رژیم غذایی متعادل مشکلی ندارد. بنابراین بادام زمینی خام، بو داده و آب‌پز گزینه‌های خوبی به عنوان یک میان وعده سالم هستند. حتماً نوعی از بادام زمینی را انتخاب کنید که بدون نمک و طعم دهنده باشد و همیشه به اندازه وعده‌های مصرفی خود توجه کنید.

بادام زمینی و 10 خاصیت آن برای بدن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *