10 خاصیت شگفت انگیز بادام هندی
بادام هندی یک درخت گرمسیری با طبیعت گرم و خشک است که متعلق به کشور برزیل می باشد اما در مناطق گرمسیری مانند هند، سریلانکا، کنیا، و تانزانیا نیز کشت می شود. این درخت مانند درختهای پرتقال و دارچین همیشه سبز است. دانههای بادام هندی را در قبل از رسیده شدن، زمانی که پوستهاش هنوز کاملاً سفت نشده و سبز است، می چینند. در این حالت، پوسته ی بذر تقریبا نرم است. آن را با چاقو بریده، مغز میوه را خارج میکنند. مغزهای نارس را برای مدتی در آب زردچوبه قرار می دهند تا آثار مضر آن از بین برود.
ارزش غذایی بادام هندی
در 100 گرم بادام هندی مواد مغذی زیر موجود است:
ماده مغذی مقدار موجود در 100 گرم
کالری 553
کربوهیدرات 30
چربی 85/43
پروتئین 15
فیبر 3
قند 10/5
آب 70/1
کلسترول 0
کاربرد بادام هندی در طب سنتی
از نظر طب سنتی ایران، بادام هندی دارای فواید بسیار زیادی می باشد. از جمله اینکه برای دیابت، خونسازی، چربی خون، فشار خون، قلب و گرفتگیِ عروق مفید است. همچنین به هضم غذا، کاهش التهاب معده، یبوست، زخم و ورم معده کمک میکند. بادام هندی در زمینه پوست و زیبایی آن نیز توصیه می شود. برای چروک پوست، رشد مو، درمان جوش مفید است. همچنین برای پیشگیری از سرطان مفید است. برای باروری مردان توصیه میشود. به بیماری کبد چرب کمک میکند.
خواص بادام هندی
بادام هندی بسیار مغذی بوده و علاوه بر مواد مغدی که در بالا نام برده شد، سرشار ازپروتئین و مواد معدنی ضروری از جمله مس، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، پتاسیم و روی است. همچنین ویتامین های موجود در بادام هندی عبارت اند از: ویتامین C، ویتامین B1، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6، فولات، ویتامین E و ویتامین K (فیلوکینون).
همچنین بادام هندی یک منبع غنی از اسید اولئیک می باشد در یک جمع بندی کلی بادام هندی می تواند برای موراد زیر مفید باشد:
- مفید برای قلب و فشار خون و کلسترول بالا: ه دلیل منبع خول ویتامین K به تنظیم انعقاد خون و فشار خون کمک می کند.
- درمان سرطان و تومور در دوران شیمی درمانی: آنتی اکسیدان های موجود در بادام هندی سبب درمان سرطان و تومور می شود و در دوره ی شیمی درمانی بسیار موثر می باشد.
- درمان کم خونی: مس موجود در بادام هندی برای استفاده از آهن ضروری است.
- تقویت ماهیچه ها، استخوان ها و اعصاب بدن: به دلیل وجود منیزم در آن. حدود دو سوم منیزم، در استخوان ها وجود دارد.همچنین کلسیم موجود در آن برای استخوان ها مفید می باشد.
- کاهش وزن و لاغری: به دلیل اینکه بادام هندی، سرشار از پروتئین و فیبر است، به کاهش گرسنگی و تقویت احساس سیری کمک می کند که هر دواین ها میتوانند به کاهش وزن کمک کنند.
- درمان کبد چرب و بیماری های کبد و سم زدایی بدن
- افزایش سیستم ایمنی بدن: زینک موجود در بادام هندی می تواند به تقویت سیستم ایمنی مخصوصا در دوران بارداری و کودکی کمک کند. البته در دوران بارداری با مجوز پزشک باید مصرف شود.
- پیشگیری از تولید سنگ صفرا: سنگ صفرا از آهن های اضافی تشکیل می شود که در اثر کلسترول بالا اتفاق می افتد اما بادام هندی با از بین بردن آن ها، به کاهش احتمال ایجاد سنگ صفرا کمک می کند
- مفید سیستم گوارشی و کمک به هضم غذا: به دلیل داشتن مقدار بالایی از فیبر
- کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2: فیبر موجود در بادام هندی به جلوگیری از افزایش سطح قند خون بدن کمک می کند.
- بهبود فرآیند خواب
- سلامت پوست و مو
- افزایش توان باروری در آقایان
- مفید برای دهان و دندان و لثه ها: به دلیل داشتن مقادیری از فسفر
عوارض مصرف بیش از اندازه بادام هندی
- آلرژی و مشکلات ناشی از آن مانند مشکلات گوارشی، تنگی نفس، گرفتگی و خارش بینی، مشکلات پوستی مانند رنگ پریدگی پوست، تغییرات صدا و ورم گلو و زبان
- فشار خون بالا
- تشدید سردردهای میگرنی برای افراد مبتلا به میگرن
- افزایش احتمال ابتلا به سرطان کبد
- مضر برای افراد مبتلا به سنگ کلیه و سنگ صفرای درمان نشده است.
- تداخل با بعضی از داروهای تیروئید، دیابت و فشار خون و...
- در دوران بارداری مصرف بادام هندی بوداده، به دلیل وجود نمک، باعث افزایش فشار خون مادر شده و خطر سقط جنین را به همراه دارد.
- کاهش جذب کلسیم و پوکی استخوان
بادام هندی را چقدر مصرف کنیم؟
همه چیز بستگی به سن، جنسیت و وضعیت سلامت بدن دارد. به طور معمول مصرف روزانه 5 تا 10 عدد بادام هندی در روز ضرر ندارد ولی مصرف بیشتر ممکن است باعث اضاغه وزن شود. فقط به یاد داشته باشید که در صورت امکان برای مصرف بادام هندی، انواع بوداده و بدون نمک آن را انتخاب نمایید.