مقالات

فواید چغاله ی بادام برای بدن

چغاله بادام

چغاله بادام

چغاله بادام، نوعی بادام درختی است که در نواحی مرکزی وغربی آسیا پرورش می یابد. میوه ی درخت بادام ابتدا تا حدودی سفت بوده و قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک ظریفی است.

در داخل آن نیز روکش سفید نرم قرار دارد ومغز آن آبکی و نازک است. این میوه‌ نوبهارانه در فصل بهار به مدت محدودی وجود دارد و بعد از آن پوسته های رویی و داخلی بادام به مرور سخت تر می شود و مغز بادام داخل آن شکل نهایی خود را می یابد. زمانی که میوه ی آن جوان است و هنوز رشد کامل نکرده است به آن چغاله بادام می گویند.

خواص چغاله ی بادام

مواد مغذی میوه ی نارس بادام کمتر از میوه ی رسیده آن است و از نظر کلسیم، آهن و املاح معدنی در سطح پایین تری قرار دارد.

فواید چغاله بادام برای بدن:

  • جلوگیری از گرفتگی عضلات

چغاله ی بادام سرشار از کلروفیل است. کلروفیل در مسیر کانال گوارشی به تولید منیزم کمک زیادی می کند و از آن جا که منیزیم در کاهش گرفتگی عضلات نقش بسزایی دارد، خوردن متعادل آن می تواند تا حدی در بهبود گرفتگی عضلات مفید باشد.

چغاله بادام
  • جلوگیری از سرطان معده و بیماری های معده

ترکیبات اسیدی این میوه، در معده مانع آسیب رساندن به بافت معده و بروز سرطان معده می شود.

  • مفید برای قلب

این بادام به ویژه پوست آن حاوی مقدار زیادی فلامانویید است که قدرت آنتی اکسیدان ها را در بدن افزایش می دهد. فلامانویید ها با ویتامین E کار می کنند و از این طریق از دیواره های سلول های خونی در برابر پارگی یا آسیب دیدگی محافظت می کنند و از حمله قلبی و بیماری های قلبی جلوگیری می کنند.

چغاله بادام
  • درمان ریزش مو و تقویت ورشد مو

ویتامین E، آهن و روی موجود در آن باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

  • جوان سازی پوست و درمان جوش وآکنه

ویتامین E مهمترین عامل آنتی اکسیدانی موجود در این مغز است که می تواند از طریق دفع رادیکال‌های آزاد و مواد سمی جمع شده بدن را پاکسازی کند و در نتیجه به داشتن پوستی صاف و درخشنده  و درمان آکنه و جوش نیز کمک می کند. چه از طریق مصرف خوراکی، تهیه ی ماسک و روغن آن.

چغاله بادام
  • تقویت سیستم ایمنی بدن

به دلیل آنتی اکسیدان بالایی که دارد می تواند تعدادی از عفونت ها و بیماری ها را دفع کند.

  • کمک به تنظیم قند خون و افزایش سطح انسولین

  • کنترل سطح کلسترول بد

  • افزایش کارایی دستگاه اسکلتی بدن

  • کمک به هضم غذا و کمک به یبوست های مزمن

چغاله بادام
  • مفید برای دوران بارداری و کاهش خطر ابتلا به پره اکلامسی

مقادیر بالای کلسیم آن برای رشد استخوان های جنین ضروری است وریبوفلامین آن برای رشد مغز جنین مفید است. همچنین آهن بالای آن در درمان خستگی و کم خونی دوران بارداری مفید است. به علت منبع غنی فیبر، برای درمان وپیشگیری از یبوست کاربرد دارد و فسفر موجود در آن از لخته شدن خون جلوگیری می کند. به این شرط که در خوردن آن زیاده روی و افراط نشود.

  • تقویت لثه ها وریشه ی دندان ها

چغاله بادام
  • حفظ تعادل PH بدن

 در این زمینه چغاله بادام به عنوان یک درمانگر طبیعی عالی عمل می کند. گاهی اوقات بدن ما به دلیل ترشح اسید معده و روده اسیدی می شود، اما بدن تمایل به قلیایی بودن دارد. بادام سبز به دلیل اینکه یک پروتئین قلیایی است، می تواند به قلیایی بودن بدن ما کمک کند.

  • مفید برای سیستم عصبی

به دلیل مواد مغذی سرشاری که دارد. و می تواند سطح ذهنی و عملکرد مغز را تقویت کند.

چغاله بادام
  • کمک به ثابت نگه داشتن وزن و کاهش وزن

دارای چربی های بسیار سالم است که به شکستن چربی های اضافه ی بدن کمک می کند.  افرادی که اضافه وزن دارند،  بدون نگرانی از کالری اضافه می توانند چغاله بادام را مصرف کنند.

  • تقویت قوای جنسی در مردان

منابع غیر رسمی از فواید چغاله بادام بر روی قوای جنسی مردان می گویند ولی این مطلب به طور علمی در جایی ثبت نشده است.

اثرات مصرف بیش از اندازه چغاله بادام

این میوه اغلب هضم سنگینی دارد وطبع آن بسیار سرد می باشد. مصرف بیش از حد آن گاهی باعث عوارضی چونک دل درد، تهوع، اسهال و سردرد می شود.

چغاله هایی که مقداری تلخی دارند حاوی مقدار بسیار کمی اسید سیاندریک هستند که ترکیب بسیار خطرناکی از سم سیانور را دارد. مصرف زیاد آن می تواند منجر به مسمومیت شود.

در زنان باردار مصرف بیش از اندازه باعث مشکلات گوارشی می شود.

چغاله بادام

کاربرد چغاله بادام در آشپزی و غذاهای محلی

  • خورشت چغاله بادام: از انواع خورش های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که به دلیل اینکه چغاله بادام فقط در اوایل فصل بهار موجود است ، یک خورش فصلی محسوب می شود. این خورشت با نامخورش چاقاله بادوم نیز شناخته می شود.
  • پلو چغاله بادام
  • دمپخت چغاله بادام
  • آش چغاله بادام: مزه ترش چغاله بادام طعم خوبی به این آش می‌بخشد. به دلیل مزه ترش و خوشایندی که چغاله بادام دارد برای پخت خورشت یا آش مناسب است و مزه خوبی به آن می‌بخشد.
  •  تهیه سالاد: نوع خام آن بر روی سالاد استفاده می شود.
  • ترشی چغاله بادام
چغاله بادام
چغاله بادام
چغاله بادام
چغاله بادام

مریم بدیهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *